Aan de slag met een zero waste lifestyle

Wil jij graag aan de slag met een zero waste lifestyle, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik help je graag een handje op weg.

Wat is zero waste?

Een veel gebruikte definitie is de definitie van de Zero Waste International Alliance, uit het Engels naar het Nederlands vertaald schrijven zij:
Zero Waste is een doel dat ethisch, economisch, efficiënt en visionair is, om mensen te begeleiden bij het veranderen van hun levensstijl en praktijken om duurzame natuurlijke cycli na te bootsen, waarbij alle afgedankte materialen zijn ontworpen om hulpbronnen te worden die anderen kunnen gebruiken.
Zero Waste betekent het ontwerpen en beheren van producten en processen om systematisch het volume en de toxiciteit van afval en materialen te vermijden en te elimineren, alle hulpbronnen te behouden en terug te winnen en ze niet te verbranden of te begraven.
Door Zero Waste te implementeren, worden alle lozingen op land, water of lucht die een bedreiging vormen voor de gezondheid van de planeet, de mens, het dier of de plant, geëlimineerd.

Het gaat dus niet alleen om het vermijden van afval, maar ook over bewust consumeren, spullen hergebruiken, recyclen en het vermijden van giftige/schadelijke stoffen.

Hoe begin je aan een zero waste lifestyle?

Een hele omschrijving dus, de definitie, hoe kun je daar nou op een makkelijke en eenvoudige manier mee beginnen? De eerste stap heb je al gezet! Je bent je bewust! Dit is de eerste en misschien wel de meest belangrijke stap. Pas als je je ergens bewust van bent kun je eraan gaan werken.

Probeer nu ook niet alles in één keer te willen aanpassen, maar kies een bepaald thema waar je eerst aan gaat werken. Bijvoorbeeld: minder plastic afval, minder kleding kopen, minder spullen kopen, etc. Door het stapje voor stapje te doen, bereik je uiteindelijk veel meer. Wil je graag meer lezen over hoe je je eerste duurzame stap kunt zetten? Ik schreef er eerder een blog over.

Deze duurzame brievenbuscadeautjes kunnen je helpen bij een zero waste lifestyle:

Verzending

De pakketjes worden binnen 1-2 werkdagen met DHL verzonden. Verzending is gratis. 

Retourneren

Niet tevreden met de bestelling? Dan kun je de bestelling terugsturen.

Retourneren is alleen mogelijk wanneer de producten uit de box ongebruikt en ongeopend zijn. Dat betekent dat je de inhoud van de box niet open hebt gemaakt of hebt beschadigd.

Meer informatie vind je bij Retourneren

Garantie

Wij doen er alles aan om jou de fijnste en leukste pakketjes te leveren, maar er kan iets misgaan. Als je problemen hebt met jouw geleverde bestelling, neem dan contact op via info@groengraag.nl. Samen zoeken we dan naar een passende oplossing.